Az e-cigi készüléknek számos alkatrésze van, amelyek együttműködnek az e-cigi működéséhez. Az alábbiakban felsorolom a tipikus e-cigaretták alapvető alkatrészeit:

  1. Akkumulátor: Az e-cigi akkumulátora az eszköz energiaforrása. Általában lithium-ion akkumulátorokat használnak, amelyek lehetnek beépített vagy cserélhető típusúak. Az akkumulátor felelős az e-cigi fűtőelemének (kazán, coil) energiával való ellátásáért.
  2. Kazán vagy coil: Ez a fűtőelem az, ami az e-cigi e-liquidjének gőzzé alakításáért felel. A kazán egy kis huzaltekercsből és az azt körülvevő vattából áll. Amikor az akkumulátor energiát ad az e-ciginek, a coil felmelegszik, és a vatta megszívja az e-liquidet, majd gőzzé alakítja azt.
  3. Tank vagy tartály: A tank az e-cigi készülék része, amely az e-liquidet tárolja. Általában műanyag vagy üveg tartályból áll, és átlátszó, hogy látható legyen az e-liquid szintje. A tartály tartalmazza a coil-t és csatlakozik az akkumulátorhoz.
  4. Drip tip: Ez a kis szájperem, amely az e-cigi tetején található, és amelyen keresztül belélegezed a gőzt. Különböző anyagokból és méretekből készülhet.
  5. Gomb vagy szenzor: Az e-cigaretták egyes típusai rendelkezhetnek gombbal, amelyet meg kell nyomni a gőz létrehozásához, vagy szenzorral, amely automatikusan aktiválódik, amikor a levegő áramlik az e-cigi készülékben.
  6. Vezérlőpanel: Az e-cigaretták fejlettebb változatai egy vezérlőpanelt tartalmazhatnak, amely lehetővé teszi a hőmérséklet és a teljesítmény beállítását.
  7. USB töltőkábel: Az akkumulátor újratöltésére szolgáló kábel, amelyet általában USB-csatlakozóval lehet csatlakoztatni.
  8. E-liquid: Az e-cigi folyadéka, amelyet a tartályban tárolsz, és amely a gőzzé alakulás során belélegezhetővé válik. Az e-liquid különböző ízekben és nikotintartalmakkal kapható.

Ezen alkatrészek kombinációjával az e-cigi készülék létrehozza a gőzt, amelyet belélegezhetsz, és így használhatod az e-cigit. Fontos, hogy megfelelően tartsd karban az e-cigi készülékedet, és rendszeresen ellenőrizd az alkatrészek állapotát, hogy biztosítsd az optimális működést és a használat biztonságát.