A beton elemek öntése manapság már sokkal egyszerűbb módon történik, mint a kezdeti időkben. Még a keverőgépek elterjedése előtt az anyagok többnyire kézzel, vagyis lapáttal kellett összekeverni, majd pedig olyan zsalu héjakba tölteni azt, amik még fából készültek. Ezeket a stabilitás érdekében szegekkel, drótokkal kötöttek össze, belülről is külön kitámasztották, mert a száradás során a fa vetemedik, összehúzódik, miközben a nedvesség hatására pedig dagad.

A trend annak ellenére, hogy nem volt tökéletes megoldás sokáig kitartott, de manapság már a modern zsalu rendszerek új távlatokat nyitnak. Már léteznek külön bizonyos elemek öntéséhez készült változatok, vagy univerzális megoldások, amik széles mozgásteret kölcsönöznek.


Innovatív zsalu a hatékony munkálatokhoz
Amennyiben egy könnyen szerelhető, daru nélkül is mozgatható zsalu, amire szükségünk van, univerzális kivitelben, akkor a Peri DUO az, amibe megéri fektetnünk. Falak, pillérek, alaptestek, födémek, gerendák kiképzésére ugyanolyan könnyen bevethető. Ami mellette szól az a gyors összeállítás és kézzel történő mozgathatóság. Minimális számú rendszerelemmel rendelkezik, így logikusan és gyorsan állítható össze. A technopolimerből készült elemek gyorsan javíthatók és teljes egészében újrafelhasználható, így nincs felesleges anyagveszteség. Valóban egy olyan zsalu változat, amivel bárki elboldogul.

Nem kell hozzá magas szintű képzettség, mert logikusan épül fel. A szerelésénél még csak kalapácsot sem kell bevetni. 15×15-től, 55×55 cm-ig 5 cm-es raszterekben változtathatók az átmérők. Egy olyan befektetés ez a zsalu, ami sokszorosan megéri az árát.

Leave a Comment