“Léteznek olyan sajátos szakmai területek, ahol a jelölés, mint olyan meghatározó tényező. Amikor leveszünk egy terméket az áruházak polcáról, majd kicsomagoljuk haza érkezve, akkor azokon többnyire találhatók részletes leírások a műszaki paraméterekre, gyártóra, lejáratra, garanciára vonatkozóan. Nagy valószínűséggel egy etikett címke tartalmazza ezeket az információkat. Mielőtt jobban elmerülnénk magának a címkének a részleteiben, nézzük meg mégis milyen területeken szokták leginkább használni.
Az etikett címke felhasználási területei
A legkézenfekvőbb a borítékokra való felragasztás valamelyik sarokba. A postai küldeményeket ilyen formában nagyon könnyen lehet feliratozni anélkül, hogy minden csomagolóanyagot külön kellene ellátni címzéssel. Elég csak legyártani a megfelelő méretű etikett címke típust, amin rajta van a releváns információ és egy mozdulattal felhelyezhető. Kitűzők, leltári és gyártási számok, adathordozók kategorizálására ugyanúgy ideális. Termékjelölések révén a raktározásban tud sok haszonnal bírni.
Milyen módon készül az etikett címke?
Választható hagyományos, vagyis tekercses elrendezésben etikett címke, de ehhez külön nyomtatóra van szükség. Amennyiben viszont csak viszonylag ritkán kell készíteni ilyen típusokat, akkor megéri a hagyományos A4-es formátum mellett dönteni, ami a legtöbb nyomtatóban egyszerűen elkészíthető. Természetesen ehhez megfelelő tervezőprogram is kelleni fog, amit az Office szoftverek már többségéven tartalmaznak. Az öntapadós etikett címke nélkülözhetetlen segédeszköz, aminek széles választéka érhető el a webmaxx.hu oldalon.