2015.szeptember 1-től hívható a Születésház Egyesület várandósság, szülés és gyermekágy témában indított támogató és információs vonala, az EMMA vonal. Az anonim segélyvonal mögött heti két alkalommal képzett önkéntesek várják a nők hívását.

Az anya és a gyermek egészsége, biztonsága mindenki számára elsődleges érték. A méltó szülés és születés azonban keveseknek adatik meg. Rengeteg nő és gyermek tapasztalja a személytelen, gépies egészségügyi ellátás fájdalmas testi-lelki következményeit. Leggyakrabban az első várandósság, szülés és gyermekágy élményei okoznak mély csalódást.

Szinte minden magyar nőnek van története magáról vagy ismerőséről: nem kapott megfelelő tájékoztatást, fájdalmas vizsgálat érte, vagy kinevették, ha a gyermekágyat nem úgy élte meg, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy vállaljuk a nehézségeinket, hangot adjunk panaszunknak. Sokszor nem tudjuk, hová forduljunk kérdéseinkkel, kitől milyen segítséget kaphatunk.

Az EMMA vonal abban nyújt segítséget, hogy meghallgatja a nők történeteit, információt, tájékoztatást nyújt a várandósság, szülés és gyermekágy témáiban, szükség esetén elirányít a megfelelő fórumra, ahol a nők egészségügyi, pszichológiai, gyakorlati vagy akár jogi segítséget kaphatnak.